Äntligen dags för höstläger, 9-13 september, Foldvik!

För att avlasta den rutinerade lägergeneralen Hans, så har ett nytt och lite virrigt team satts ihop för att planera höstlägret. Resan har varit krokig, men nu har vi äntligen valt en destination.

Boende

Årets höstläger kommer hållas vid Foldvik Bryggeferie i Gratangen.

Här har Nord-NorgesTreffet, en dykträff för dykare från hela Nordnorge, ägt rum ett par år och de kommer också att vara där i år, två veckor efter oss.

Fyra stugor är preliminärbokade (24 sängplatser). Stugorna ligger på bryggan precis vid vattnet och verkar ha bra standard. Om man inte har möjlighet att vara med alla dagarna så går det såklart bra att komma fredag-söndag.

Foldvik ligger relativt nära Kiruna vilket gör resan human, speciellt om man bara tänker åka över helgen.

Dyk

Foldvik är obesökt för många i klubben, vilket är roligt. Alltid nyttigt att vidga sina vyer. Vraket Dronning Maud ligger ett stenkast från boendet.

Övriga möjliga dykplatser är exempelvis väggen vid Svabergan (tvärs över fjorden), strömdyk i Grovfjord, FockeWulf-vraket i Lavangen och D/S Elise Schulte i Dyrøysundet. Flera av dessa når vi med kortare bilresa.

Resterande dyk kommer bli naturdyk i fjorden av upptäckarkaraktär, då vi inte har någon historik att förlita oss på. De extra äventyrslystna (eller törstiga) kan leta efter det förvunna smugglarbrännvinet som sjönk i Grovfjord, 1969. ;-)

Klubbens båt åker såklart med på lägret. Dock är deltagandet mer osäkert för de ytterst vänliga klubbmedlemmar som vanligtvis brukar ställa upp med privata båtar, men det finns en dykbåt att hyra på plats, så med lite planering ordnar det sig nog fint. :)

Kostnad och anmälan

Maxpris är 450kr/person och natt (1800 kr för hela lägret). När vi vet hur många som kommer att vara med har vi god möjlighet att få rabatt på boendet, så det slutliga priset kommer att justeras nedåt. För att få så stor rabatt som möjligt vill vi att ni anmäler er inom en vecka, senast sön 23/8, och vi prövar ett nytt sätt att göra detta:

Swisha anmälningsavgift, 450 kr, till klubben (Swish.nr: 1235885215) och skriv vilka dagar du tänkt vara med i meddelandet. (Om du inte har Swish, betala in på bankgirot, 628-5266, och mejla dagarna till kassör Jonas: jt@indianajonas.com )

När vi fått slutliga priset på stugorna meddelas vilken resterande summa du ska Swisha.

Hyra utrustning

I god tid innan samordningsträffen (se nedan), hör av er till klubbens materialare för hyra av utrustning. Detta för att förenkla uthyrning.

Packning/samordning

Vi träffas i klubblokalen på söndag 6 september, kl 18.30. Utlämning av hyrutrustning samt prata ihop oss gällande samåkning, matlag, fördela klubbmaterial, oklarheter etc.

/Lägergruppen
(Erik, Jonas, Göran och Niklas)

Ramla in på en kopp kaffe, snacka dykning, simma och basta!

Klubbtider från ca 19.00, torsdagar och söndagar, bassängtid: 19.30-20.30

Kalender iCal

Prenumerera på kalendern: iCal

Gilla oss på Facebook

Följ oss på

Follow kirunasdk on Twitter